Disciplina je nova motivacija

Telefonski klici.
Elektronska pošta.
Videoklici.
Vpadi sodelavcev: “hej, imaš minutko?”
Otroci, ki se šolajo od doma.
Partner, ki dela od doma.
Sodelavci, ki delajo od doma.
Potreba po odmoru.
Izredne situacije, ki povzročajo stres.
Številni nepričakovani dogodki, ki pritegnejo našo pozornost.

Vse več je motenj, ki nas odvračajo od tega da naredimo, kar je potrebno.

Vedno več se dela, manj je narejenega. Postanite “gospodar” svojega fokusa. Fokus je skrito gonilo odličnosti (D. Goleman). V tokratnem nasvetu tedna vam podarjam spoznanje, kako postanete resnično učinkoviti pri stvareh, ki si najbolj pomembne:

  1. Zapomnite si, da je prioriteta edninski samostalnik (vsaj bil je do 1950, ko se je začelo govoriti o prioritetah). Vsak dan je ena naloga tista, ki je prioritetna (izjemoma sta lahko tudi dve). Rezervirajte si miren čas, da jih naredite. To pomeni, da »izolirate« motnje in se posvetite samo prioriteti. Tudi, če je timska naloga – poskrbite, da vas v ekipi ne motijo. Ostale stvari pa počnite v prisotnosti motenj, ne boste se sekirali, ker veste, da ste prioritete naredili. 45 minut mirnega časa je bolje, kot 3 ure z motnjami.
  2. Disciplina je veščina in motivacija. Ko se boste navadili, da imate miren čas, se bodo na to navadili tudi vaši sodelavci. Če ste vodja, ste odličen zgled. Če ste sodelavec, boste morda navdihnili druge. Kakorkoli, ko boste videli, kako učinkoviti ste, boste hoteli ŠE VEČ.
  3. Disciplina je tisto, kar nas naredi bolj samozavestne. Če boste postali bolj disciplinirani pri svojem delu, se bo to odražalo tudi v vašem zasebnem življenju. Dovolite si, da postanete bolj učinkoviti in izkoristite največjo dragocenost življenja – ČAS.

Želim vam veliko discipline tam, kjer jo najbolj potrebujete. To pa ne pomeni, da ohranite “otroka v sebi” in ste tudi kreativni, razposajeni in včasih sami “prijetna motnja” drugim.


Učinkovite dni vam želim,
Branko ŽUNEC in ekipa BMC International

Koristen P.S.
Za vse tiste, ki ste vodje in želite izvedeti, kako postati še boljši menedžer in leader, pa vabljeni nocoj v novo poslovno oddajo “LEADERSHIP POINT”, napovednik si oglejte tukaj.

Prijavite se in se vidimo!

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International