Dobrodošli v novih okoliščinah

Preživeli smo prva dva tedna karantene. Število novih primerov okužb v Sloveniji narašča počasneje. Število mrtvih je na 1,5%. Eni imajo posla čez glavo, drugi ga imajo komaj dovolj, tretji ga nimajo. Večina dela od doma. Družine so ves čas skupaj. Pogrešamo kolege, sodelavce, prijatelje, sorodnike… tudi tiste, ki jih ne maramo preveč 😉

Kaj lahko naredimo, da bomo tudi v novih okoliščinah uspešni?

  1. Držite fokus na to, kar imate in kar znate. Nima smisla, da razmišljate in se ukvarjate s stvarmi, na katere nimate vpliva in jih ne obvladate.
  2. (Po)skrbite za dobro počutje, da boste bolj imuni na nosilce negativnih informacij in medijske objave (ki so še vedno žal bolj negativne in strah zbujajoče). Vsak dan se smejte (zgodbe, šale, anekdote, ki jih je sedaj veliko na voljo na temo korona virusa).
  3. Razvijajte navade, ki vam življenje olajšajo. Četudi delate od doma, se zjutraj uredite, oblecite in si pripravite plan dela. Če je treba, se organizirajte z ostalimi člani družine in naredite »dnevni red«, da boste čim bolje izkoristili svoj dan – ločeno in skupaj. Pijte dovolj vode, pazite na prehrano, gibajte se vsaj 20-30 minut, poskrbite za dovolj svežega zraka in spite dovolj (7 ur je priporočeno).
  4. Kaj je tisto, kar polni upanje v teh časih? Napredek. Spremljajte napredek pri doseganju svojih ciljev. Spremljajte dejstva, ki kažejo, da napredujemo pri upočasnitvi širjenja virusa. Spremljajte dejstva pri sodelavcih, kako napredujejo in si dajajte moralno spodbudo. Zdaj se potrebujemo bolj, kot kadarkoli prej.

Naša ekipa gre tudi v akcijo. V naslednjem tednu bomo začeli z izobraževanji na daljavo in učnimi video vsebinami, s katerimi bomo vsi skupaj čim bolj učinkovito izkoristili dane okoliščine.

Ko se bo to končalo, se bodo eni pobirali, drugi pa bodo pobirali boljše posle. Zdravi bomo, drži. Kaj pa ostalo?

Spremljajte našo spletno stran (bo še kar nekaj zanimivih in koristni vsebin), razmišljajte in razvijajte se, da boste kos situaciji in da si bomo drugo leto v živo pripovedovali zanimive zgodbe o tem, kaj vse se nam je dogajalo in kako smo zmagali.

Si upate?

 

Pogumen, odločen in živahen konec tedna vam želi,
Branko Žunec in ekipa BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International