Kako voditi v novih časih tiste, ki še vedno ne dosegajo ciljev?

Saj veste, kako jih imenujemo? Osebno se izogibam opisu »slabi delavci« in raje rečem, da gre za “povprečne delavce”. Kaj pa, če le-ti zase verjamejo, da so pri delu odlični oziroma se trudijo celo bolj, kot ostali?

V tokratnem nasvetu vam ponujam konkretne korake, kako delavcu “nalijete čistega vina”, okrepite svojo vodstveno avtoriteto in obenem izboljšate učinkovitost delavca:

  1. Pogovorite se z delavcem in ugotovite, kaj je razlog za slabšo učinkovitost. Naučil sem se, da “vsako vedenje ima svoj razlog”. Če ugotovite razlog, lahko zadevo tudi izboljšate.
  2. Seznanite delavca z realnostjo in podatki. Naj se zaveda, da učinkovitost ni na ravni pričakovanj. Brez obsojanja in očitanja. Zapomnite si, da ne spreminjate preteklosti ampak gradite boljšo prihodnost.
  3. Če delavec ne sprejme svoje resnične kvalitete, dodelite nekaj nalog drugim, bolj zanesljivim delavcem. Takšno ravnanje pogosto izboljša učinkovitost delavca, da “dobi nazaj”, ki jih je “izgubil”.
  4. Če delavec ne izboljša svoje učinkovitosti, se ukvarjajte manj z njim in več z drugimi, pri katerih se vam bo vaš trud bolje obrestoval.
  5. Premislite o svojem načinu vodenja. Dejstvo je, da ne zaposlujemo povprečnih delavcev, ampak motivirane in pripravljene za delo. Po raziskavah kar 60 odstotkov delavcev dosega slabše rezultate prav zaradi pomanjkanja informacij in spodbude ali neprimernega odnosa s strani direktnega vodje.
  6. S celotno ekipo se pogovorite o tem, koliko informacij in povratnih informacij imajo na voljo z vaše strani in če je potrebno, dogovorite “nov protokol” za dvig sodelovanja in učinkovitosti na ravni celotne ekipe. To lahko za seboj »potegne« tudi povprečne, da se bodo potrudili malo bolje.
  7. Če ugotovite, da ne zmorete sami rešiti situacije, prosite za pomoč nekoga, ki ima s tem izkušnje. Prositi za pomoč pri pomembnih zadevah ni znamenje šibkosti, ampak znamenje poguma.

Sedaj pa veselo na vodenje in pokažite, da ste kos situaciji.

Veliko uspeha vam želimo,
Branko ŽUNEC in ekipa Družbe za odličnost d.o.o.
Skupina BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International