Kriza voditeljstva

Zraven trenutne krize zaradi novega korona virusa, obstaja še večja kriza s katero se soočamo. To je trenutna “kriza voditeljstva”.

Ljudje ne vedo komu naj zaupajo. Socialni mediji in ostali mediji postajajo nosilci “resnice”, obenem pa širijo strah in negotovost. Zaposleni po podjetjih se sprašujejo, kaj prihodnost prinaša. Dejstvo je, da nihče ne ve kakšen ob svet čez 5 let.

Javne institucije in voditelji po svetu kažejo svojo nemoč s spreminjanjem priporočil, ukrepov in svojih odločitev kako bi naj popeljali svoj narod ali človeštvo iz trenutne krize.

Kaj to pomeni za vodje po podjetjih?

Postajamo vse bolj pozorni na to kaj počnejo direktorji in vodje, ki sprejemajo odločitve in ki delujejo kot zgled. Zato dragi vodje bodite pozorni na to, kaj poveste, kako poveste, kakšne odločitve sprejemate in predvsem stojte za svojimi odločitvami ter se vedite v skladu s tem kaj pričakujete od vaših sodelavcev.

Kako premagamo oz. bomo premagali krizo voditeljstva?

Trije nasveti:

  1. Bodite zelo jasni v vaših navodilih (vsako kompliciranje povečuje nezaupanje tistih, ki navodilo prejemajo).
  2. Poročajte o dosežkih oz. napredku podjetja in sodelavcev (vsaka zmaga povečuje samozavest in zaupanje v lepšo prihodnost).
  3. Prinašajte dobro energijo vsak dan v podjetje in jo delite s sodelavci (bodite pozorni na sodelavce in se pogovorite več s tistimi, ki to potrebujejo).

To so trije nasveti, še več pa jih boste deležni v današnji oddaji “Sredine vodstvene urice”, kjer bomo govorili o krizi voditeljstva in kako jo premagati, z izjemnim gostom Markom Kalinom.

Oglejte si video napovednik za “Sredine vodstvene urice” in seznam ostalih BMC dogodkov 2020

Do naslednjega tedna vam želimo vse dobro.
Branko ŽUNEC in ekipa BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International