Kaj o sodelovanju z nami pravijo udeleženci programov?

“Predvsem sem se po izobraževanjih zavedel, da sem jaz pomemben – pa ne po poziciji, ampak jaz kot oseba. Potrebujem čas za sebe, ker sem tako lahko še boljši delavec in sodelavec. Na telefonu sem izklopil e-mail obveščanje, tako da e-maile preberem v prostem času takrat ko jaz želim in ne da mi piska telefon ves čas. Službo svojo imam rad in večino časa rad hodim v službo, ampak imam pa tudi prosti čas, počitek in prijatelje. “

Uroš

“S praktično naravnanimi vložki poslušalcu odstrete nek nov zorni kot, ki mu omogoči lažje soočanje s številnimi izzivi, ki mu jih nalaga delovni proces oz. ga spodbudite, da naredi korake napredka v praksi.”
Vesna

“S podjetjem BMC, jaz osebno sodelujem že več let, tako da sem se od vas naučil že veliko. Pri mojem delu mi je najbolj pomagalo osvojeno znanje: Planiranje dneva. Omejitev mailov, da ne izgubljamo fokusov. Brez ekipe vodja ne more nič. Pogovori z zaposlenimi, ker samo s tem lahko izvemo kaj je narobe in posledično kaj spremenimo.”
Grega

“Izobraževanje je bilo zelo praktično in ciljno naravnano, brez nepotrebnega balasta. Dobili smo navodila in odgovore na konkretna vprašanja in situacije. Predavatelji so imeli jasno začrtano rdečo nit tečaja hkrati pa so bili znotraj tega dovolj fleksibilni, da so sledili toku dinamike skupine in pokrili vsa dodatna področja, ki so se skozi aktivnosti izkazala za aktualna. Skupaj s super prezentacijami, ki so nastajale sproti in spontano pa je bilo zagotovljeno, da delavnica ni bila dolgočasna ter naporna, saj je čas hitro mineval. Najbolj pa so me navdušila unikatna poročila, ki smo jih dobili naknadno in so zelo koristen vir informaciji.”
Jure

“Do zdaj sem vedela, da poznam svoje področje, ki ga opravljam, sem kompetentna in odločena, da delo opravljam dobro. V mojem načinu vodenju nisem videla nič slabega. Nalagala sem si prveč operativnega dela, ker sem menila, da ga sama lahko najhitrejše in najboljše opravim. Toda zdaj vem, da mi vse to strokovno znanje ne služi, če tega ne znam podelit, s svojim teamom. Z drugim pristopom (več pozornosti) do članov ekipe, sem spoznala, da sem potrebovala tako malo, da popolnoma spremenim energijo v oddelku. Sodelavci so postali bolj odzivni, dovzetni za naloge, zastavljene cilje in kar je najpomebneje po pogovoru z njimi, kaj bi jih lahko še bolj motiviralo, denar ni več bil na prvem mestu (čeprav je še vedno na lestviciJ). Kaj je drugače: verjamem v sebe in verjamem v člane svoje ekipe! Ena misel mi je zelo všeč, ki jo lahko povežem z mojimi zaključki: »Nihče ne more sam zaigrati simfonije. Za to je potreben orkester!«”

Meri

“Užival sem v igrah, kjer smo se povezali v team. Če bi imeli tega še več, bi bilo odlično. Na izobraževanjih smo bili namreč iz različnih oddelkov, ki ni nujno da sploh kdaj sodelujemo. Tako smo se bolje spoznali in odkrili drug drugega. To je to. Hvala BMC!”
Uroš

Close Menu