ODGOVORNOST ali IZGOVOR-nost?

Eden od uspešnih direktorjev je imel navado, da se je večkrat na teden sprehodil po pisarnah, se opravičil za motnjo in dotičnega sodelavca ali sodelavko vprašal: »Mi poveste prosim, na čem delate trenutno?«

Na ta način je preverjal, koliko se sodelavci pri delu držijo prioritet (namen ni bil zalotiti koga pri nedelu!) in če je potrebno, jih je glede na odgovor tudi usmeril in poudaril prioritete. Dobro se je zavedal, da ne glede na to, kako uspešni so sodelavci pri delu, je njihov ODGOVOR tisti, ki šteje. Včasih je odlična motivacija tudi to, da sodelavec sam sebe sliši, kako uspešno opravlja svoje delo. Na to niti pomislili niste, kajne?

Ne samo na sestankih in kolegijih – kaj bi odgovorili, če bi vas vaš vodja ali sodelavec naključno vprašal, na čem trenutno delate ali kako poteka določen projekt? Bi odgovorili jasno in iskreno, ali bi poiskali izgovor, da še niste uspeli…da vas je nekdo zmotil…da ste imeli namem ravno zdaj…da čakate na informacije od drugih…in podobno.

IZGOVOR-nost sicer zahteva veliko iznajdljivosti, a nima prave koristi za organizacijo.

ODGOVOR je tisti, ki potrjuje odgovornost.

Tudi takrat, ko vam kaj ne uspe, se vam zalomi ali naredite napako.

 

Nasvet za vse vodje – če želite imate več ODGOVORnih sodelavcev, jih pogosteje vprašajte in poslušajte, kaj vam bodo povedali.

 

In ne sprejmite izgovorov, vztrajajte pri odgovorih.

 

Si upate?

 

En odgovoren teden vam želi
Branko in ekipa BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International