Okrepite notranjo moč za izzive v 2021

Hokejisti bi na trenutno stanje razvoja epidemije rekli: “Smo v drugi tretjini. Potrebno je prihraniti moči še za tretjo.” Vsi potrebujemo moč za finalno tretjino v 2021.

V tokratnem nasvetu vam ponujam 6 načinov, kako lahko povečate svojo notranjo moč in zmagate v 2021:

  1. Delajte tisto, v čemer ste resnično dobri. Naj vas nič ne ustavi pri tem, da ste vsak dan vsaj nekaj časa aktivni na področju, ki vas napolni z dobro energijo. Tukaj mislim na vaše delo oziroma področje dela. Bolj boste imuni na negativnost okoli vas. Pa še koristni (in dober zgled) boste za druge.
  2. Družite se z ljudmi, ki vam dajo spodbudo in ki prav tako v življenju počnejo tisto, v čemer so resnično dobri. Slovenski pregovor pravi, da “isti ptiči fkup letijo.” Držite se ga.
  3. Pišite dnevnik in si zapisujte občutke, doživetja in čustva. Vsak v tem času potrebuje terapevta. Pisanje dnevnika je lahko vaš osebni terapevt. Ne verjamete? Poskusite in se prepričajte (in če se da, zaščitite s skrivnim geslom, da ne bomo o tem kasneje brali na FB).
  4. Vsak dan si privoščite nekaj samo zase. Ali kaj res okusnega pojeste, si privoščite jogo, preberete knjigo najljubšega žanra, pišete dnevnik, si naredite kakšen zdrav napitek, pokličete ali (ko bo mogoče) obiščete prijatelja/-ico, se igrate z otrokom/-ki, igrate igrico na telefonu/računalniku/konzoli, poslušate najljubšo zvrst glasbe, greste v trgovino po nakupih … skratka, privoščite si.
  5. Izogibajte se ljudi, ki ne počnejo ničesar in širijo negativno energijo. To so “sesalci dobre energije” in se polnijo s tem, da jemljejo energijo drugim. Ne dovolite si tega. Če se boste družili s pravimi ljudmi, vam za njih dejansko ne bo ostalo časa.
  6. Pijte dovolj vode in pazite, kaj jeste. Četudi se malce pregrešite, naj vam bosta voda in hrana vir vaše avtonomne, fizične moči. Saj veste, “zdrav duh v zdravem telesu.” Poskrbite za svoje telo in telo bo poskrbelo za vas, da boste lahko počeli vse to, kar sem napisal v točkah 1 do 5.

Vsem skupaj privoščim dovolj moči za tretjo, finalno tretjino.
Skupaj zmoremo vse.
Skupaj v 2021.

Branko Žunec in ekipa Družbe za odličnost
Skupina BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International