Resničnost vs. Korona virus

Poglejmo 3 življenjske resnice:

1. Mediji niso ustvarjalci strokovnega mnenja – so samo prenašali in preoblikovalci informacij, ki pogosto delujejo v interesu politike določenih skupin. Strokovnjaki so pojasnili, da je smrtnost na globalni ravni ena najnižjih med virusnimi obolenji (manj, kot 1 odstotek) in da smo ljudje dovolj odporni, da lahko virus preživimo. To pomeni, da četudi se okužimo, ni razloga za paniko, ampak je treba počivati, piti čajčke in veliko vitaminov, da telo premaga virus. Pika.

2. Globalno ogrevanje je v zadnjih petih letih naredilo bistveno več gospodarske škode in povzročilo negotovost obstanka naše vrste na Zemlji, pa ni nobenih zastrašujočih novic. Kot da ni nič narobe s taljenjem »večnega« ledu, zaradi katerega se bliža nova ledena doba, ki bi lahko povzročila resnično krizo za človeštvo.

3. Če pogledamo na trenutno aktualni virus z uporabo »ZKP« (zdrave kmečke pameti) ugotovimo, da zaradi njega številni na Kitajskem in drugod po svetu delajo od doma – s čimer se je zmanjšalo število umrlih v prometnih nesrečah (na kolesu, v avtomobilih, na letalih…) in izboljšala kvaliteta odnosov v družinskem okolju (starši so več z otroki in partnerji več skupaj). Poleg tega se je izboljšala tudi kvaliteta zraka v dotičnih kitajskih mestih (tudi do 45 odstotkov boljši zrak). Virus je torej naredil – razen gospodarske škode (ki se je bojijo materialisti in dobička željni lastniki) – veliko koristnega za ljudi in pokazal, da mediji ne delajo v korist ljudi, ampak žal za svojo gledanost, poslušanost in branost.

Mislim, da je potrebno ohraniti zdravo pamet, okrepiti fokus na prioritete in se potruditi, da bo naš planet prijazen za življenje naših otrok in vnukov.

Si upate?

 

En zmagovalen teden in nič kaj prestrašen teden vam želim
Branko in ekipa BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International