Strast ali disciplina?

Kaj je za vas bolj pomembno?

  • koliko energije imate vsak dan za delo ali
  • koliko vam uspe narediti od prioritet, ki ste si jih postavili?

Pravzaprav je pomembno oboje. Kako si zagotoviti dovolj energije, da naredimo vse tisto, kar je za nas pomembno in koristno? Ena od skrivnosti, ki vam jih zaupam v tem nasvetu je, da poskrbite za pravi izvor strasti in discipline in to so vaši cilji. Ampak ne katerikoli cilji.

Ključno je, da imate cilje, ki si jih želite doseči in ne samo tiste, ki jih morate doseči. Če nimate ciljev, ki si jih želite doseči (poslovno ali privatno), ne izkoriščate tistega dodatnega vira energije, da ste bolj učinkoviti in zadovoljni v življenju.

Nemogoče je, da bi imeli v življenju samo to, kar si želimo. A če si nečesa ne želiš, potem tega niti dobiti ne moreš, kajne?

Vrhunski dosežki se ne zgodijo naključno.

Zato si postavite tiste cilje, ki vas “vlečejo” in zaradi katerih boste ob petih zjutraj skočili iz postelje, če bo treba.

Ko se približujete cilju, boste vse bolj motivirani, da ga tudi dosežete. Tukaj se vključi disciplina, ki pomaga, da “stisnemo” do konca in naredimo nekaj, na kar smo izjemno ponosni. Sam lahko iz moje zadnje izkušnje – zaključevanje moje nove knjige o vodenju, ki bo imela okoli 450 strani – priznam, da sem na koncu potreboval predvsem disciplino, da sem zaključil. Strast je bila prisotna predvsem v prvi polovici knjige. Bolj, ko sem se približeval koncu pisanja, več je bilo potrebno discipline in doslednosti, da uspešno zaključiš vse potrebno.

Zveni znano?

Strast ni dovolj. Strast nas ponavadi spodbudi, da se lotimo in začnemo. Da zaključimo uspešno in učinkovito pa potrebujemo predvsem disciplino. Izkoristite to v vaših prihodnjih strastno-discipliniranih podvigih, da boste dosegli čim več tega, kar si resnično želite.


Branko Žunec in ekipa Družbe za odličnost
Skupina BMC International

p.s.: za vse tiste, ki ste vodje in želite voditi s pravo mero strasti in discipline, pa vas vabim, da se mi pridružite v novi oddaji serije Leadership Point, v sredo 3.3.2021 ob 18.30 in uživate v 45 minutah izjemne “LIVE TV delavnice”, ki jo pripravljamo s strastjo in disciplino. Prijavite se tukaj in se vidimo.


Dobrodošli v naši spletni trgovini, na platformi SacretLife

Naša spletna trgovina omogoča neskončno izkoriščanje vaših potencialov, tako vodstvenih, prodajnih kot tudi osebnih potencialov. Dostop do številnih naših produktov je dostopen z enostavno in hitro registracijo.

Dostop do spletne strani kadarkoli in kjerkoli je možen tukaj.

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International