Vodje, želite obdržati najboljše sodelavce?

Borite se zanje!

Na trgu delovne sile se je boj za odlične (talentirane) kadre začel že 2018 in za 2020 se pričakuje, da se bo samo še stopnjeval.

Kako preprečiti, da bi se vam (še posebej novi) zaposleni v letu ali dveh naučili vse potrebno, potem pa svoj potencial (trud, kompetence, ideje, vztrajnost…) izkoriščali in razvijali drugje? Ali je sploh možno zadržati nekoga, ki se je odločil, da po letu ali dveh gre drugam in oplemeniti svoje izkušnje in znanje?

In ključno vprašanje – zakaj bi ostal prav v vašem podjetju?

Izpostavil bom ključno sestavino, ki še vedno v več, kot 80 odstotkih vpliva na odločitev, ali bo zaposleni ostal ali pa bo začel iskati nove priložnosti drugje (ali se vpisal na kakšnega od spletnih ponudnikov različnih delovnih mest) in to je:

Zavedanje vodij, kako dragoceni in pomembni so zaposleni, se jasno vidi iz tega:

  • koliko pozornosti namenijo vodje ukvarjanju s sodelavci (pozdrav, pogled, nasmeh, dajanje navodil, povratne informacije, spodbujanje, usmerjanje…)
  • koliko se vodje ukvarjajo z odličnimi sodelavci (ne samo s problematičnimi, kar je običajna praksa) in jih spodbujajo, da ostanejo odlični,
  • koliko vodje spodbujajo vse sodelavce, da se zavedajo, da so »vsi v istem dresu« in da »uspemo kot ekipa in tudi pademo kot ekipa« (in če je treba tudi odpustijo tiste, ki ne odigrajo svoje vloge, kot je treba),
  • koliko časa namenijo vodje temu, da se s sodelavci na sestankih pogovarjajo o tem, kakšno je vzdušje v ekipi in kako bi lahko bili kot ekipa še boljši,
  • koliko podpore namenijo vodje sodelavcem, ko jim ne gre najbolje in ko so rezultati slabši od pričakovanih,
  • koliko dodatno zaslužijo sodelavci v prodaji od vsakega prodanega evra nad planom – dajte jim za vsak dodatni evro 5 centov in boste videli, kaj vse se (ne) da prodati…

Tako, dragi vodje.

Dovolj imate vsebin, da se v tem tednu (in vseh naslednjih) posvetite vašim sodelavcem in vodstvenim izzivom ter okrepite kulturo odličnosti v svoji ekipi.

Saj veste, kako pravijo: »Kdor ni vedno boljši, sčasoma niti dober ni več.« In prvi, ki vas zapustijo, so sodelavci, ki odlično opravljajo svoje delo. Ne tvegajte. Potrudite se zanje. Borite se zanje.

Si upate?

 

En odličen teden vam želim
Branko in ekipa BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International