Vrnitev na “stara pota slave”

Pričakujemo, da se 4. maja počasi vrnemo v normalno življenje. Ali se bo zgodilo ali ne, še ne moremo zagotovo vedeti. Si pa želimo. Nekaj pa vemo zagotovo. Vrnitev na delovno mesto bo polno zadovoljstva in dobrih energije, ko se bomo zopet družili.

Po drugi strani prinaša vrnitev tudi nekaj pasti, na katere želim opozoriti – predvsem vas, dragi vodje – in vas usmeriti, da jih boste pretvorili v priložnost za okrepitev vodstvene avtoritete:

  1. Tako, kot se učenci po počitnicah vrnejo v šolo, potrebujejo učitelji dobrih 14 dni, da se učenci vrnejo v »stare« delovne navade. Tudi zaposleni bodo potrebovali spodbudo vodij, da se bodo znašli na delovnem mestu in začeli delati »na polno«. Vzemite si dovolj časa prvi teden dni, da jih informirate, spremljate in spodbujate.
  2. Si predstavljate, da vam vzamem mobilni telefon in vam da vrnem čez mesec in pol? Koliko časa bi potrebovali, da ga uporabljate »tekoče«? Tako bo tudi s sodelavci, ki se bodo vrnili. Potrebovali bodo kar nekaj časa, da osvojijo vse tiste fraze, šifre in terminologijo, ki je bila prej vsakodnevna. Priporočam, da naredite kakšno strokovno mini delavnico z osnovnimi pojmi za čim bolj učinkovito in prijazno vrnitev v delovno vzdušje.
  3. Predvsem prvih 30 dni bodo sodelavci potrebovali vodjo v vlogi mentorja, spodbujevalca in coacha. Po 14-ih dneh pa lahko mirno pričakujete, da bo večina prestavila v višjo prestavo in začela delati s polno zavzetostjo.
  4. Bodite potrpežljivi in razumevajoči. Ljudje smo še vedno ljudje, kljub temu, da smo v delovnem okolju. Razumite potrebo po druženju in če je potrebno, organizirajte (z upoštevanjem ukrepov za ohranitev zdravja) neformalno druženje tekom prvega tedna, da si ljudje povedo številne zanimive zgodbe. Mogoče bodo potem manj hrepeneli po odmorih za »kavico in cigaret« ali samo odmor za druženje

Dragi šefi, na vas je, da se pripravite in odigrate svojo vlogo. Ta bo ob vrnitvi bolj pomembna, kot je bila kadarkoli prej. Izkoristite priložnost, okrepite svojo avtoriteto in dajte sodelavcem podporo, ki jo potrebujejo. Verjemite, ob prvi priložnosti vam bodo “uslugo” vrnili.

 

Uspešne priprave in vrnitev v normalne razmere vam in nam vsem želim,
Branko ŽUNEC in ekipa BMC International

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International