Začenjajo se timbildingi – na daljavo

A je to sploh mogoče?
A z računalnikom v roki tečeš in tekmuješ v ekipi?
Kako si daš “petko” ob odličnem dosežku?

V letu 2020 se je posebej v času korone pokazalo kot ključno za uspeh prav stalno komuniciranje vodij s sodelavci in dober stik – še posebej med sodelavci, ki delajo na daljavo oziroma niso več skupaj v pisarni.

Zaradi ukrepov za preprečevanje epidemije je bilo prepovedano druženje in izobraževanje v živo je bilo seveda nemogoče. Webinarji in “on-line” delavnice so postale stalnica.

Kaj pa timbildingi?
Ljudje potrebujemo poleg formalnih tudi neformalno druženje. Da se uskladimo, sprostimo napetosti in okrepimo naše zaupanje in
sodelovanje.

V tokratnem nasvetu tedna bom z vami delil 2 koristni “timbilding” vaji:

1. OKREPIMO FOKUS

Vodja vsaj 1-krat tedensko vodi eno koristno vajo za krepitev fokusa pri
sodelavcih. Tukaj gre za vključenost vseh. Vsak sodelavec zapiše 3 stvari:

  • Kaj je moja prioriteta ta teden?
  • Na kaj bom posebej pozoren ta teden?
  • Kaj potrebujem ta teden od ekipe, da bo moje delo lažje?

Lahko si sami določite rubrike, a ne več, kot 3. Nekatere ekipe to prakticirajo na dnevni ravni, dnevne prioritete, cilji in fokus.

2. POIŠČI MANJKAJOČE BESEDE

Eden od sodelavcev – za začetek priporočamo vodja – pripravi tekst, ki se navezuje na dejavnost, delo s strankami ali kaj podobnega. Naj bo tekst nekaj, kar sodelavci dobro poznajo in je pomembno za kvalitetno delo; lahko je del standardov, navodil, del kuture, vrednote, strategija. V tekstu namenoma manjka nekaj besed, ki jih morajo sodelavci uganiti oz. odkriti. Lahko se razdelite v več ekip, ki med seboj tekmujejo. Na koncu predebatirajte, kaj ste se iz naloge naučili. Najboljša ekipa dobi nagrado.

Tako. Sedaj pa veselo na delo in čim prej naredite kak timbilding. Naj vas pri tem vodita kreativnost in domišljija celotne ekipe. Presenetite eden drugega in bodite presenečeni.

Prijeten in doživet teden vam želimo!


Branko Žunec in ekipa BMC International

p.s. v sredo 3.2. pa vsi vodje ob 18.30 na Live TV in Leadership Point, kjer bomo govorili o “Avtoriteta ali karizma – česa potrebujemo več?” Oglejte si napovednik tukaj in se prijavite; obljubljamo, da bo ZKP – zabavno, koristno in poučno.

May be an image of 1 person and text that says 'AERSP POINT LEADERSHIP #2 BMC International AVTORITETA ali KARIZMA Česa potrebujemo več? 3.2.2021 ob 18.30 uri Branko Žunec Direktor &I lastnik BMC International'

Naročite se na nasvet tedna.

Zadnji prispevki

Sledite nam na Facebooku

BMC International

Izobraževanja

  • Izobraževanja po meri
  • Specialni programi
  • Razvojna akademija

Vse pravice pridržane. © 2018 BMC International